DHL
3,7/5 yıldız.
Değerlendirme yaz

DHL için Maaş ve Sosyal Güvenceler hakkındaki yorumlar

Bu şirketi değerlendirin
Pozisyonun Adı
Tümü
Konum
Türkiye60 yorum

Kategorilere göre puanlama

Temizle
3,5İş-Yaşam Dengesi
3,5Maaş ve Sosyal Güvenceler

Sırala

YardımseverlikDeğerlendirmeTarih
Aramayla eşleşen 24 yorum bulundu21.977 yoruma gözat

Müşteri memnun etme kültürü

Indeed'de öne çıkan yorum

Indeed tarafından seçilen en faydalı yorum
Dhl nin genel olarak müşteri memnuniyeti politakası çerçevesi içerisinde, işçi çok ezilmek te, buna çözüm üretecek yönetici yok. Ayrıyen samimi yönetici yok işine özveriyle sarılan yok.

Artı Yönleri

Maaşların zamanında yatması

Eksi Yönleri

Süreçler çok yavaş ilerliyor. O ona o ona paslıyor.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

10 Ağustos 2021
Dear colleague,We are thankful that you chose to share your opinion here with us.There are definitely differences in how different branches operate, although we are all supposed to be fully aligned and following the same guidelines/policies. We truly stand for meritocracy and professionalism at all levels, so it saddens us to hear that you are not having this experience in your Istanbul branch, especially when it comes to the managerial structure.We would like to herby invite you to approach senior management or your HR department with all your concerns and improvement suggestions. They will most certainly have an open ear for you and gladly look at mutually beneficial solutions as quickly as possible. Thank you for bringing these issues in our Istanbul branch forward.We wish you and your colleagues all the best,Your Employer Branding Team

İs Görüşmesi Süreçleri ve Şirket Kültürü

İs görüşmesi süreçleri hızlıydı, 3 haftalık süreçte işe alım tamamlandı. Kültür olarak fazla mesai yapmamak adına çaba gösteren bir yapıda olması, uluslararası bir şirket olup da ticaretin ana çarklarından lojistik sektöründe olması, iş güvencesini de yüksek tutuyor.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

fun workplace, flexible working possibilty

We have flexible working possibilties. I have frequent meetings and share my problems with my supervisor easily. I get my salary on time and additional special health insurance funded by dhl.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

2 Haziran 2022
Dear colleague,You make us glow with pride receiving your 4-star rating. We are pleased to hear that you enjoy working at DHL. That is how it should be.When managers set the standard for communication across the company, they form a positive example for team members. These examples encourage collaboration, teamwork, and trust. A trusting work environment excels when colleagues communicate openly.Thank you for your ongoing efforts and dedication to us.Take care and stay safe. Your DHL Team

Çalışan güvenirliği

17 ay boyunca dağıtım ve organizasyon sorumlusu olarak operasyon da zorla tek başıma çalıştırıldım ve gece çalıştırdılar beni mesailerim ödenmedi yol paralarım ödenmedi yöneticim tarafından sürekli kişisel sorunlarıyla karşılaştım ve sonunda da aniden haksız yere haklarım verilmeden işten çıkardılar ve pandemi sürecinde çıkardılar. Beni işten çıkardıktan sonra 4 kişi işe aldılar. Bemim iki operasyonu tek başıma yaptığım işi sadece bir operasyonu 4 kişi yapmaya çalışıyor buradan bile ne kadar adaletsiz bir yönetim olduğu anlaşılıyor bu yüzden esenyurt depo 3 nakliye yönetimini Allaha havale ediyorum. mahkeme sürecim devam ediyor. Almanya Yönetim kurulunda kimseye ulaşamadım aslında çok istedim derdimi anlatmak için ama Almanya yönetim kurulundan kimseye ulaşamadım. Umarım bu şikayet yoluyla ulaşabilirim. Özellikle Almanya yönetim kurulunun bu konuyu takip etmesini isterdim.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

26 Nisan 2022
Hello,Thank you for your constructive feedback, it saddens us to read your bad experience with us. Our immense organization and variety of functions and branches is never an excuse to disrespect our compliance guidelines and legal obligations. For this reason we would like to learn more about your situation and offer you to look into the situation. Our standard and target is always to ensure our employees feel supported and are placed at the center of the operation. We wish you the best in your future endeavors and projects,Your DHL Team

İş bilmez müdür bozuntuları, tüm işleyişin içine ediyor.

Maaşları, mesaileri ve yol ücretlerini, tam yatırır gibi yapıp cebe indiriyorlar. Mesela tüm çalışanlara 300 euro ikramiye verilecekti. Bunu cebe indirmişler. Sonrasında 300tl olarak yatıracaklardı. Yabancı Dil bilen bir çalışan durumu fark edince, yan çizdiler. Parayı cebe atanlar ceza aldı mı? Tabi ki hayır. Alayı hırsız bunların. Biri ikramiyeyi çalar , biri mesaileri keser, biri yol ücretini düşük yatırır, biri yemek paralarını tırtıklar.

Artı Yönleri

Ekstra yatan maaşlar, maaşın gününde yatması

Eksi Yönleri

İş bilmez müdür bozuntuları
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

17 Şubat 2022
Dear colleague, Thank you for taking the time to write a review. Your feedback helps us to improve continuously, which is why we particularly appreciate it. Your satisfaction, as well as the satisfaction of our customers, is our priority. The special bonus of 300 EUR is a sign of recognition for the great performance of our employees during the Corona crisis. We have mastered this extraordinary challenge very well so far. You and your colleagues around the world can be proud of your contribution. Every cent of the special bonus is therefore well earned and should benefit the employees. The crisis has not yet been overcome and we must remain cautious. But thanks to the strong position of our company, we can afford the bonus and continue to invest in the further training of our employees and the innovative capabilities of our company. The fact that your bonus was held, is a source of concern for us, and we will look into it. We are sorry that you were not satisfied with DHL. Stay safe and let us know how we can help in case you need support. We are here for you. Your DHL Team

Son çalıştığınız şirkete puan verin

Diğer kişilere yardım etmek için deneyiminizi paylaşın

Great workplace with open-minded and constructive colleagues

Working conditions are highly promising. There are lots of career opportunities and improvement. People working for DHL feel comfortable with highly skilled colleagues, open-minded superiors and well performing top management. Only problem here is to adapt fast changing competition in challenging world.

Artı Yönleri

Well balanced work-life, good working conditions, promising career opportunities

Eksi Yönleri

Compensation&benefits, tough (near-impossible-to-reach) targets
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

2 Şubat 2022
Dear colleague,We are very thankful for your 5-star rating! It's great to read such a good review and to know that your experience working for DHL is so satisfactory.We are very pleased that your team is characterized by strong cohesion. Good work planning is part of a well-functioning working day and helps to reduce stress. That also has a positive effect on private life. We are pleased that we succeeded in achieving this balance with you. It is part of our corporate philosophy to offer our employees individual opportunities for advancement within the company. We greatly appreciate that you have taken advantage of these opportunities.As a company, we would like to promote this in the best possible way. Thank you again for the significant service you provide every day!Greetings to Istanbul!Your DHL Team

Dinamik ve ekip çalışması gerektiren, öğretici bir çalışma ortamı.

Yönetici kadrodan bir şeyler öğrenebileceğiniz, yüksek tempolu ve dinamik bir çalışma ortamı var. Maaş ve olanakları standartların çok üstünde.

Artı Yönleri

Yan haklar (prim, ikramiye) ve yüksek maaş. Deneyimli kadro.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

11 Ocak 2022
Hello, Wow! What a delight to receive you 5 star review! Thank you very much for taking the time to provide us with such nice feedback. This shows us that we are on the right track concerning being an Employer of Choice, by having good working conditions and opportunity to grow within the company. We work continuously to offer our employees additional benefits. In our opinion, this is an important form of appreciation. We are pleased that you have received it so positively and have been able to use it to your advantage. We firmly believe that the motivation and engagement of our employees are an important differentiating factor in our industry and make an essential contribution to our business success. It is for this reason that mutual esteem and respect are part of our shared values. We are committed to fair and open discussions and to dealing constructively with different opinions to ensure that we reliably achieve our common objectives. Best wishes for your future and hopefully you will have a similarly good experience with your new employer. Your DHL Team

Stresli, Yorucu bir çalışma ortamı

Robotlaştırılmış operasyon çalışanları Operasyon çalışanlarına fazla iş yükü yüklüyorlar. Sözde operasyon Dhl expressin göz bebeği şeklide hitap ediliyor ama kesinlikle alakası yok.Çok iş az para .Kariyer planı için çalışmaktan çok şef yada müdürünüze yakın olmanız yeterli. Koskoca Dhl express gibi bir firma ancak bu kadar amatör yönetilebilir. Üst yönetimin kargo toplama-dağıtım olayından haberleri yok.Yıllardır günü kurtarmak için çalışılan bir firma.

Artı Yönleri

zamanında yatan maaş, özel sağlık sigortası, ikramiye

Eksi Yönleri

verilen emeğin karşılığın alınamaması, ücretlerin operasyon çalışanları için yerlerde olması.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

6 Aralık 2021
Hello,We appreciate you taking the time to share your experience as a former employee of DHL with us. We always strive to provide our employees with a good work-life balance. We work continuously to offer our employees additional benefits. In our opinion, this is an important form of appreciation. We are pleased that you have received it so positively and have been able to use it to your advantage. Each employee should receive a remuneration that is tailored to his or her work. We are sorry that you felt your remuneration was unfair.We know your commitment as operations worker was exceptional and we would like to thank you for your work!Your DHL team

Güzel bir etiket, fakat asla kalmalık bir yer değil

Maaşlar piyasaya göre çok düşük, ne yazık ki emeğimizin karşılığını alamıyorsunuz adına kanmayın. Yine de güzel bir lojistik okulu, buradan başka yerlere geçiş yapmanız mümkün. Çok şey öğrenirsiniz. Tecrübe açısından güzel bir yer. Yan hakları yok (bayramda bile ikramiyesi yok) setcard veriyor yemek için. Sürekli herkesi yükseleceksin diye motive edip aldatıyorlar. (Beyaz yaka transport planner ım)

Artı Yönleri

Tecrübe-pandemide evden çalışma-rahat

Eksi Yönleri

Maaş
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Çok iyi firma

1 sene anadolu yakası operasyon bölümde çalıştım yöneticileri çok iyi abi kardeş ilişkisi var maaş çalışma şartları memur seviyesinde gayet tatmin edici sadece sözleşmeli personele son zamanlarda ağırlık veriyolar çalışanlar için eşitlik hakları tam anlamıyla olmuyor

Artı Yönleri

Setcard 3 ayda bir çift maaş

Eksi Yönleri

Sözleşmeli personel hak kısıtlaması
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

4 Şubat 2021
Hello, We are enormously pleased with your 5-star rating.We appreciate that you are taking the time to share this review with us. Your feedback helps us to find ways to improve. We are very glad to read that your experience as an operations officer is so positive. As you mention, DHL strives to offer our employees the best possible conditions and opportunities for growth and experience which helps in maintaining a great company culture and atmosphere.We wish you all the best for your future and hope your professional and personal projects will be successful.Your Employer Branding Team

Gelişim ve Kariyer olarak bir iş okulu gibidir.

DHL Türkiye de çalışılabilecek kurumsal yapıda bir iş yerinin yanında bir okul gibidir. Eğer ki bir personel olarak şirkete yapıcı katkılarınızın olması durumunda şirket sizin için eğitim-terfi-maaş-sosyal haklar başta olmak üzere herşeyi fazlası ile yapmaktadır. Türkiye şartlarında çalışılabilecek ender firmalardan biri konumundadır.

Artı Yönleri

Sosyal Haklar: Özel Sağlık Sigortası
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Kaliteli bir kurumsal iş veren

İnsana verdiği değer maaş politikası tartışılmaz harika.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

DHL tarafından verilen resmi cevap

6 Aralık 2021
Hello,What a delight to receive you 5 star review!Thank you very much for taking the time to provide us with such nice feedback.We are proud and inspired by the way our company has risen to this challenge - with flexibility, resilience, courage – and a caring heart. Thank you for your enormous contributions.Best wishes in all future professional challenges and personal projects, we hope your experience with us can be of use. Keep safe!Your DHL team

güvencesiz

iş güvencesi olmayan ama maaşların iyi oldğu bir firma.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Dhl supply chainde çalışmak

DHL şirketleri kendi içinde yonetimleri farklıdır. Express de kesinlikle çalışın ama diğerlerinden uzak durun. DHL lojistik A.ş. de yükselmek için ya yalaka olacaksın yada direktör seni kollayacak başka türlü terfi alamazsın. Ben mudurum rahat edeyim diyorsan tam sana gore burası. Hiçbir is yapmadan maaş alan bir suru müdür var. Eos çalışan görüş anketi yapılır ama hikaye çalışanlar kendi iradesi ile doldurmaz amirleri doldurur yada başında beklerki iyi versin. Eosdan sonra toplanti yaparlar operasyon kötüyse fırça yediğiniz ile kalırsınız, zam istemeyin size yılda bir iki güzel etkinlik yetmiyormu derler. Servisle gelenler zaten işine saatinde gelip gidenler şahsi araç yada şirket aracı ile gelenler kafasına göre çalışır. Pdks sistemi hiçbir zaman düzgün olmayacaktır. Müdür akraban ise evden calisincada mesai yazarsin yoksa evdede hamallık yaparsin. Rol profilleri tamamen yalan, bir is verdiler sesin çıkmazsa üstüne kalmis demektir. Sendika var ama artık onunda hükmü kalmadi nerdeyse eskiler ikramiye alır sen alamazsın.Sendikayi çıkartmak için bir çok kişiye terfi verilir maaşa zam yapılır ama bir çoğu kısa sürede çıkarılır. Taşeronlasma fazlası ile başladı buradada. Maaşın ayın son iş günü yatar sigortan hak ettiğin üzerinden ödenir. Mavi yaka beyaz yaka birde gri yaka bulunuyor. İş guvenceniz olmasin en ufak açıkta çıkarırlar yada istifa ettirirlerki anlamazsın. Mahkemelerde yüzlerce dosyasi var tazminatı almak için insanlar dava açıyor. Son zamanlarda tedarikci odemelerinde ciddi zorluklar yaşıyor. Her bölüm birbirinden farklıdır bazı bolumler yan gel yat yeri iken depolarda - 

Artı Yönleri

Yemek- uzman ve ustune ozel saglik. Mudur ve ustune sirket araci.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Stajyer

Stajyer olduğumdan dolayı bilgilendirme kısmım kısıtlı olucağından çok fazla yanlış bilgi vermek istemem fakat 1 ay da gördüğümü puanlama yaparak anlatmaya çalıştım.

Artı Yönleri

öğle yemeği
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Dhl değerlendirilmesi

Dhl hem ülke hemde Türkiye açısından geniş bir Pazar’a sahip ciddi bir personel sayısıda mevcut bu konuda başarılı bir firma.

Artı Yönleri

Maaşın yanı dura yan haklarının olması
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Işi bilene yorucu değil

3seneye yakin calistim is ortami ve isin kendisi mukemmel fakat fazlasiyla sorumsuz mudur ve şefler var sikintiniz olunca ortada kaliyosunuz derdinizi anlatacak kimseyi bulamiyorsunuz birde sendika var surekli gelip birseyler anlatirlar ama hepsi bos is basit maas az tatilleri cok iyi yemek karti var isinize gelirse

Artı Yönleri

Arac sizde

Eksi Yönleri

Yönetici ilgisiz
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Sevdiğim bir çalışma ortamı

Iyi bir iş ortamı.Güvenli.Ucretsiz yemek çeşitleri..

Artı Yönleri

Ücretsiz yemek çeşitleri

Eksi Yönleri

Sendika yok
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Çalışmak Güvenli ve Eğlenceli

Çalışma koşulları çok iyi.Maaş yapılan işe göre yetersiz.

Artı Yönleri

Güvenli İş yeri

Eksi Yönleri

Maaş yetersiz
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Uretken Bir Calisma Ortami

DHL Supply Chain; kurumsal yapisi geregi ve ortak is yaptigi musterileri acisindan baktigimizda, hem sektorel hem de calisanin kendi kariyerini sekillendirebilecegi bir firmadir. Esnek, karsilikli guvene dayanan ve seffaf bir calisma ortami Isin zor yanlari; iş yuku/deneyimi ile orantili olmayan gelir/yan haklar ve eksik/yetersiz kariyer planlamasi

Eksi Yönleri

Kariyer planlamasi yok, Ucret artısı cok az
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Stresli̇ ve yorucu İş ortami

*Her sabah personeli iş başında ziyaret etmek , iş planınlarını siparişleri ve bir öneki günün değerlendirmesinin yapılması. Problem varsa çözüm yollarının değerlendirilip çözülmesi ve tüm ekibin bu sürece dahil edilmesi. Finansalları takibi ve raporlanması. *Finansalların yönetilmesi. *

Artı Yönleri

Şirket aracı ve aileyi kapsayan özel sağlık sigortası

Eksi Yönleri

Sendikalı mav yaka ile çalışmak
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Burada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu merak mı ediyorsun?

DHL firmasında çalışmak ya da mülakata girmek hakkında bir soru sorun. Topluluğumuz cevap vermeye hazır.Soru Sor

Genel puanlama

21.977 yoruma göre

Kategorilere göre puanlama

İş/Sosyal hayat Dengesi için 5 üzerinden 3,5 yıldız
Maaş/Avantajlar için 5 üzerinden 3,5 yıldız
İş Güvencesi/Yükselme için 5 üzerinden 3,3 yıldız
Yönetim için 5 üzerinden 3,3 yıldız
Kültür/Değerler için 5 üzerinden 3,5 yıldız
  • Şirketler
  • DHL
  • Çalışan Yorumları
  • Maaş ve Sosyal Güvenceler