HAVAŞ için Maaş ve Sosyal Güvenceler hakkındaki yorumlar
Aramayla eşleşen 17 yorum bulundu29 yoruma gözat
Personel değersizliğini yaşatan firma, HAVAŞ
Burda şef müdür harici herkes AMELE (Güncel Çalışan) - İstanbul - 31 Ekim 2022
Indeed'de öne çıkan yorum
Indeed tarafından seçilen en faydalı yorum"Sizin bu işten başka bir hayatınız OLAMAZ! İhtiyaç olmasa haftalık vardiyanızı değiştirir miyiz? Demekki ihtiyaç var. Mesaiye kalman gerekiyor, ÜCRETİ YOK ancak mesai çoook. 08/20, 20/08, 10/20, 12/22, 12/24, 05/14 bunlar mesai değil, haftalık çalışma programına yazılıyor, hem herkes geliyor. Uçağın gecikti mesaiye kalıyorsun, çıkış saatine ayarlayacağız araba servis birşey. Sadece senin servisin mi geç kalkıyor? Herkes bekliyor, bi saatse bi saat, bekle! Yükselmen için itiraz etmeden ne diyorsak yap, sus, bu sefer müdür yardımcısının yeğenini, şefin köylüsünü, müdürün kayınçosunu, istasyon müdürünün eski kuaförünü falan yaptık ama bekle illaki sıra sana gelecek. Ne yaptığının bir önemi yok, zamanında gel git, itiraz etme, görme, ses çıkarma... Her doğru söylenmez!Maaşlar hakkında birbirinizle konuşmayın yasak!Bazılarına fazladan ikramiye veriyoruz ama herkese yok sesini çıkarma, aranızda konuşmayın. SENİN SESİN ÇOK ÇIKIYOR!!! Vesaire muhabbetlerde haklı ancak altta kalan taraf olmak gibi sadist zevkleriniz varsa tam size göre. Yakında mülteci çalıştıracak kar çalışan bulamayıp. 15 yıl, 12 yıl, 9 yıl gibi uzun süreler beraber çalıştığı personelleri "Artık işimize yaramıyorsunuz" gibi iğrenç bir ithamla bir sabah işe geldiklerinde işten çıkarttı. Müdür yardımcısı ve şefleri kimi hangi sıra gecelerinde, rakı sofralarında, tekne gecelerinde yükselttiklerini isim isim yazarım aslında ancak iğrençlikleri bu kadar bilmek yeni Suriyeli ve Afgan personeller için yeterli. Sosyal hayatınızdan, aile ilişkilerinizden kısaca iş harici herşeyden vazgeçip başvurunuzu yapınız. Son olarak; -
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Hakkınızı Ekmek arası yapıp yiyen bir şirket
Yolcu hizmetleri memuru (Eski Çalışan) - Antalya - 29 Aralık 2022
2010 ile 2022 yılları arasında çalışan biri olarak HAVACILIK ile alakası olmayan birçok EV HANIMI tarzında insanın çalıştığı ANA DİLİNİ ZOR konuşan ama orda TORPİL ile kadroya kalan İŞİNİ iyi yapan PERSONELİN üstünden geçinen ve İŞ YAPMAYAN PERSONELi El üstünde tutan bir şirket politikaları var. Sabah 8 akşam 5 de işten ÇIKARSIN üstüne gece tekrar VARDIya gelirsin. Hiç hatan olmaz ÜSTÜNE şirkete KATKI sağlarsın . EN ufak hata da senden KÖTÜSÜ yoktur. YEMEK hakkın yazın yoktur yemeğe gitmek istersin üst şefine hakaret edilmiş gibi morali bozulur . Su içecek vaktin olmaz ama bu hiçbir yöneticinin UMRUNDA olmaz . Yeni GELEN personelleri ROBOT gibi çalıştırıp KADROLU personel O gencecik insanları HAVACILIK tan soğuturlar .Ülkenın iç siyası durumu NASIL ise gireceğiniz şirket de O DURUM da . Gomlek kravat takıp telsiz elinize alınınca birşey olmuyorsunuz. Şirketi zengin ettğiniz ile kalıp üstüne soğuk su içip sezon sonu işten çıkarlıyorsunuz. Ana dilini daha konuşamayan personel size gülerek el sallayıp UĞURLUYOR :)
maaş zamanında yatması
Eksi Yönleri
Yemeğe vaktın yok, su içmeye vaktin yok, 35 tane vardiya var, Fazla mesai asla çıkmaz
Sakin ama sakin İşe gi̇rmeyi̇n
EVET HAVAŞA GİRMEK İSTEYENLER İYİ OKUSUN SİVİL HAVA ULAŞTIRMA MEZUNUYUM BAŞVURDUM İŞÇİ OLARAK ALDILAR ÇALIŞMAYA BAŞLADIM bagaj bölümünde şefler ve oranın bazı eskileri yolda gördüğünüzde suratına bakmicanız insanlar orda patron havasıyla takılıyorlar ve eğitimde anlatılan işle alakası yok ful kolpa aile şirketine çevirmişler kim yalarsa orda tutunabilir yoksa DENEME SÜRESİ ADI ALTINDA İNSANLARI YOĞUN DÖNEMDE ÇALIŞTIRIP işten çıkaran gereksiz bir şirket işe gelelim gece gündüz çalışırsınız sözde 2 gün izin derler haftada 3 tane 10/20 yazarlar orta gece yazarlar artık beyniniz aptala döner beliniz ağrır kulağınız çınlar ama gidip ofiste gece gözümü kapatmak istediğimde kalk kalk hey burası iş yeri falan ayakları yaparlar kendisi gider içerde boş boş yatar şefler şut kısmı İçin söylüyorum Uyku kısmını İŞ ÇÖP SAKIN HEVES ETMEYİN şimdi servis kısmına gelelim sürekli geç kalkar Anlicanız havalimanın hamalı amelesi konumundasınız Afganlar bizden daha iyi neyse işin kısası Türk hava yolları hariç başka yerde çalışılmaz Ya güvenlik rahatsın Yada memur Türk hava yollarıda aynı ama paranı iyi alıyorsun bu kadar sakın o kafalara girmeyin adam kayırma her türlü muhabbet var kullan at misali hadi eyw
rezil bir çalışma ortamı
Havaş (Eski Çalışan) - istanbul'da - 5 Aralık 2021
havaş istanbul istasyonunda bi süre çalışma şansım oldu. keşke olmasaydı... eğitimlerde dünyanın en önemli işi gibi öğretilen şeylerin gerçekten işe başladığınızda yüzde sadece 10unu yapabiliyorsunuz. Genelde yeni olduğunuzda size ayak işleri verilir. multinet verilene kadar rahatsındır en azından yemekhanede ücretsiz yiyebilirsin multinet asla söylenilen zamanda verilmez verildiğinde ve yemekhanede kötü yemekleri yemeye karar verdiğinde de asla değmeyecek bi para multinetten kesilir. Zaten genelde yemek yenmeye vakitde olmaz. eğitim adı altında 1 ayınız heba olur ücret vermezler sürekli gider gelirsin. ortamı berbattır. herkes küçük dağları ben yarattım edasındadır. kimse bişey öğretmek için çabalamaz kendi çabanla öğrenirsin. bi hata yaparsan herkes seni yem gibi uçak yetkililerinin önüne atar. uçak yetkilileri allah yerine konur. seni yolcuların bile arasında köpek gibi azarlayabilir kimse sesini çıkartamaz buna. bi işi layığıyla yaparsan kimse teşekkür etmez ama hata yaparsan savunma yazarsın devam pirimin kesilir. hergün vardiyan değişebilir. planlaması berbatın ötesindedir. bir haftalık çalışma çizelgen çıkar ama haftanın 4 günü arayıp vardiyanı değiştirirler. böylelikle sosyal hayatının cenaze namazını kılarsın. servis düzeni berbattır iki kez servis değiştirirsin geç kalan çalışanları mesai bırakmazlar servislerin hepsini 1 saat kadar bekletirler. eve gitmen hayal olur. diyeceğim o ki bu rezil firmaya asla girmeyin. en çok eğitimdeki o zorlu hergün quiz her hafta sınav olan günlerinize yanarsınız...
Artı Yönleri
maaşın gününde yatması üniformalı güzel bir iş gibi görünmesi ama sadece görünmesi
yukarıda yazdığım herşey
İşe ihtiyacım var
İşçi şüfür (Eski Çalışan) - Antalya - 24 Şubat 2020
Ezmeden hakaret etmeden güzel uslupla yapılmayacak şey yok
Maaş zamanında yatıyor
12 00 :24 00 zor oluyor
Hevesle başlanan hüsran
Yolcu hizmetleri (Eski Çalışan) - Ankara - 26 Kasım 2019
Kariyer hedefiniz varsa bastan unutun. Belli kesimlere servis olmadığı icin iş basvurusuna cagırmıyolar bile. İhbar süresi calısırken savunma yazdırıp maasından 120 tl ni kesebiliyolar. Sen 8-9 gün gece vardiyasına giderken diğer memurlar cift off yapıp geceye gitmeyebiliyor. Herkes her şeyi bilmediği için ayrımcılık cok fazla oluyor. Duygusal bağ ve iş profosyonelliği bir arada yürütülmüyor. Ekip işi deniyor ama gruplaşma icerisinde gruplasmalar var. Yemek servis var deniyor servise dolmusla gidiliyor 8 saatlik vardiyada 1 saat yemek arası kesiliyo ama sen vardiyadan yemek yemeden cıkıyosun ve karsılığı diğer günler yersiniz oluyor. 12 saatten az istirahat verip tekrar işe cağırıyolar. Bu sebepler sizin icin yeterli değilse içerdeki ortamı görüp psikolojik ve sağlık dengenizi bozup yasayarak anlayabilirsiniz. İşsiz kalmak istemiyosanız girin işe daha sonra işsiz kalmanın değerini anlarsınız.
Tüm gerçekleriyle havaş Antalya 2019 yazı
Havaş Antalya Yolcu Hizmetleri Memuru (Eski Çalışan) - Antalya - 1 Eylül 2019
Sivil havacılık sektörüyle ilgilenen bir kimse olarak Havaş ın benim için çok güzel bir fırsat olarak gördüm ve işe başladım. 3000 lira maaş ile başladım ve sözleşmeye göre hata yaptığım zaman bunun 300 lirası kesilecekti bana gayet adil göründü tüm çalışalan gibi kabul ettim. Başta her şey gözüme çok güzel göründü ağır bi iş yapmıyordum ve çok güzel bi maaş alıyordum hatta sızlananlae abartıyor gibi geliyordu bana. Ancak yaklaşık 5 ay çalıştıktan sonra şimdiki düşüncelerim çok farklı. Size giyilemeyecek kadar kötü ayakkabılar veriyorlar (topuğu oynayan ve vuran) sonrasında da o ayakkabıyı giyemediğiniz için sizden 300 lirayı kesmeye çalışıyorlar, boyu uzun kızlara uygun etek vermeyip kısa etek giyiyorsun diyerek savunma yazdırıyorlar (hiçbir tadilat yaptırmadığı halde) Sezonda vardiyaları o kadar kötü yazıyorlar ki yaşadığını unutuyorsun örneğin 17 24 vardiyası üzerine 12 24 gelmen gerekiyor 17 24 te servisler 01 00 da kalkıyor en az yarım saat yoldasın oturduğun yere göre daha fazla belki, eve vardığında saat 01.40 oldu diyelim ev işleri hazırlık derken 02.15 te yattığını varsayalım 8 saat uyuyup 10.15 te uyandın ve duş alıp hazırlanana kadar servis saati geliyor çoğu zaman yemek yiyemiyorduk hiçbirimiz. Normalde güya 8 saat mesai için 1, 12 saat mesai için 2 yemek hakkı veriyorlar ama günlük programı öyle bir planlıyorlar yemekhanenin açık olduğu saatte hep işin oluyor yemek yiyemiyorsun. Bazen ofise paket getirelim söyleyin diyorlar, sen vakit bulup onu yiyene Kadar her şey buz gibi oluyor, ekmekler bayatlıyor, buna da şükür deyip yediğin zaman sıcaktan bozulduğunu farketmiyorsun -
Artı Yönleri
Maaş gününde yatıyor, öğle yemeği var
Eksi Yönleri
Parası bereketsiz, öğle yemeği yiyecek vaktiniz yok, yönetim kötü
Beş para etmezler
OTOBUS ŞOFORU (Eski Çalışan) - Ankara - 29 Temmuz 2019
Ben çalıştım burada köle muamelesi yaparlar kendi adamlarını koruyup kollarlar parayı çok severler 2 tane başşoför koymuşlar ikiside ezdikçe ezer vesselam quantanamo kampı. Mecbur olanlar herşeye katlanmak zorunda kalıyor. Çok ciddiyim, uzak durun...
Burnundan gelir.
Eksi Yönleri
Köle gibi çalıştırırlar insanmısın hayvanmısın farketmiyor. Krallıklarını ilan etmişler vs
Kurumsal sanilan yer
Havaşda amele (Güncel Çalışan) - Türkiye - 4 Ekim 2018
Ülkenin en büyük havalimanlarından birinde havaş bünyesi altında çalışıyoruz. Sözde kurumsal görünen firmadır. Eşşek ölüsü gibi ağır valizleri yeri gelir tek başınıza kaldırmak zorunda kalırsınız. Eğitimlerde bize söylenen ağır valizleri arkadaşlarınızla taşıyın. Koca uçağı 2 kişi yüklediğimizi bilirim. Sonra belim ağrıyor dediğimizde numara yapıyorsun işten kaytarıyorsun oluyor. Sonra mesai saatlerini daha hala çözemedim. gece 4 de gel öğlen 12 de çık. gece 2 de gel sabah 10 da çık falan filan saçma sapan şeyler sözde servis var dediler ama servis evime o kadar uzak bir noktadan geçiyor ki dolmuşa binmem gerek oraya gitmek için. ücretler asgari ücrettir. işçi iseniz asgari ücret yolcu hizmetleri memuru iseniz 2000 tl civarı vardiyali sistem ve o kadar eziyete değer mi değmez gidin markette çalışın en azından orada kulaklarınız sağar olmaz.
maaş zamanında yatar
saymakla bitmez
emek sömürücüsü
harekat memuru (Güncel Çalışan) - Ankara - 19 Eylül 2018
sizi 0 dan alır işi öğretir sonra vur kırbacı...minimum personel çalıştırır maksimum performans ister...tabi ekipman ve çalışma şartları da aynı şekilde...maaşlar desen yerlerde...vardiyalar iğrenç ötesi...sabah vardiyasından çıkıp kendinizi bir anda dinlenemeden gecede bulabilirsiniz...apronda çalışıyorsanız yazın sıcağı kışın soğuğu çekersiniz...ve bunca emeğinize karşılık önününe 3 kuruş maaş verir geçerler...askeri sisteme benzer bir hiyerarşisi vardır...söyleyebileceğim tek iyi yönü maaşınız gününde yatar zaten o da olmasa çalışacak adam bulamazlar...HAVAŞ işlerini döviz üzerinden yapar ve size tl verir.malesef özelsektörokadar yerlerde ki başka seçeneğniz yoktur ve çalışmak zorunda kalırsınız
maaş gününde yatar
lowcost şirket
Köle pazarı
Ben izmir Havalimanında Ramp işçisi olarak çalıştım. Sizi haftalık 45 saat çalıştıracağız diye işe alırlar 55 saat çalıştırırlar sordunuz mu öğlen arası 1 buçuk saat mola derler ama siz yemek yerseniz şanşlısınız . Nerdeyse nefes almadan su içmeden tuvaletr bile göndermeden çalıştırırlar. Mesai saatleri belli değil bazen gece 4 te gidersin bazen gece 12 de kısacası belirsiz mesai saatleri var. Servis var derler ama güzergah sabittir gecenin 4 ünde sizi yol kenarında indirir şanşlı olanlar eve yakın iner. Maaşı merak eden varsa asgari ücret bide devam primi 70 lira civarı birşey. Yani 1 ay içinde rapor almazsanız ek 70 lira alırsınız.
İşsiz demezler
İşsiz kalsan daha iyi
Eğlenceli çalışma ortamı
Yolcu hizmetleri memuru (Güncel Çalışan) - Ankara - 26 Aralık 2017
Sabit bir yerde durmadıgımız ıcın zaman nasıl gecıyor anlamıyorum.
bu sırkette genel hayat tecrubesı olarak cok sey ogrendım.
Servisin evimin önünden alması
Nerdeyse Yemek yiyemeden çalışıyorum
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Eğlenceli ve verimli bir is ortami
Yolcu hizmetleri memuru (Eski Çalışan) - Antalya,kayseri - 26 Kasım 2017
Guler yüzlü müdürleri , şefleri, çalışma ve ekip arkadaşları olan bit işyeri çalışanina guvenen ve arkasinda duran mükemmel bir is yeri
Artı Yönleri
Evden alip eve birakan servisi, iş yerinde yemek vermesede ticket vermekte
Kadro
Bagaj kontrol (Şutaltı) (Eski Çalışan) - İzmir - 12 Mayıs 2016
Kadroya almayıp 10 ayda işten çıkarıp 2 ay sonra tekrar işe çağırdığı için
Ücretsiz öğle yemeği, Servis
Kadroya bırakmaması
Az Personel ile Çok İş Politikası
İthalat/İhracat Operasyon Uzmanı (Güncel Çalışan) - İzmir, T35 - 4 Aralık 2015
Havaş'ta çok iyi bir çalışma ortamı malesef pek yok. Pek çok iş yerinde görülebilecek yanlışlar ve aksaklıklar olabilmekte.
Değerlendirme yapmam gerekirse, yorumum 10 üzerinden 3 olacaktır. Bunun nedeni, en az personel sayısı ile çok daha fazla işin kotarılmaya çalışılması ve şirketin daha fazla kâr ederken personelin giderek işten daha çok soğuması, bunun yanında istihdam edilen personelin haftalık izin günlerinin asgari seviyeye düşürülmesi, ve düşük maaş politikasıdır. Ayrıca bireyler arası güvenin ve dostluğun yerini güvensizlik almıştır.
Servis ve ikramiye
Eksi Yönleri
Az personelle çok iş politikası, düşük maaş politikası
kurumsal
yer hizmetleri (Eski Çalışan) - izmir - 9 Ağustos 2015
kurumsal olması iş arkadaşlarımın genel bilgi görgü ve tavırları harikaydı.
yemek servis kıyafet
Stresli ve emek sömürüsü
Yer Hizmetleri Memuru (Eski Çalışan) - Ankara, T06 - 18 Ekim 2014
Her seyden önce şundan bahsetmek isterim ki bu işten istifa sebebim kafamdaki vardiya tanımının dışında bir vardiya uygulanmasıydı.Otelcilik işinde de vardiya olduğunu biliyorum ama en azından 1 hafta gececi veya 1 hafta sabah shifti gibi spesifik zamanlamalarla ifade edilen vardiyaların olduğu bir gerçek.Havaş'ta bir hafta içinde ne gecem belliydi ne gündüzüm,karman çorman bir sistem ve iş dışındaki hayatımı hiçbir şekilde şekillendiremiyordum,bunca düzensizliğe,insanların verdiği emeğe rağmen aldığımız maaş 1.100 liraydı.Bu fedakarlıkları hak edecek bir maaş kesinlikle değildi.Biz sözleşmeli personeldik,ama şef diyebileceğim en üst düzey insan bile personelle aynı şartlarda çalışıyor,aynı düzensizlkle çoluğunu çocuğunu bırakıp geliyor,aldığı maaş ise 300 400 lira fazla.Tek fark bu.Yani önüme hedef koyup ulaşmak istediğim en üst mertebede bile aynı şartları görmek o kişinin 'Şef' diye anılmasını anlamsız kılıyordu.Bu tabiri hak eder bir farkı olmalıydı yani.Kısacası ne kendi vardiyasıyla,ne sunduğu maaşla ne de geleceğe dair planlarımda Havaş'a dair en ufak bir ışık göremedim.Eğlenceli yanı ise sürekli bir hareketliliğin olması zamanın nasıl geçtiğini anlatamıyordu,o aktivasyon kimi zaman yorucu da olsa keyifliydi.Çalışma arkadaşlarımız hemen hemen her yerde görülebildiği gibi günün moduna göre değişiyorlardı.İnsanlardan iyi kötü çok şey beklememeyi mümkün olduğunca işime bakmam gerektiğini öğrendim.
Artı Yönleri
Maaşın gününü aksatmadan yatması ve sigortanın en yüksekten ödenmeye başlaması
Eksi Yönleri
Sözleşmeli olduğu için, özel olduğu için 1 sn.sonrasının bile garantisinin olmaması
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
HAVAŞ için daha fazla yoruma göz at
Bunu denemek isteyebilirsiniz:
Burada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu merak mı ediyorsun?
HAVAŞ firmasında çalışmak ya da mülakata girmek hakkında bir soru sorun. Topluluğumuz cevap vermeye hazır.Soru SorGenel puanlama
Kategorilere göre puanlama
İş/Sosyal hayat Dengesi için 5 üzerinden 2,1 yıldız
Maaş/Avantajlar için 5 üzerinden 2,5 yıldız
İş Güvencesi/Yükselme için 5 üzerinden 2,5 yıldız
Yönetim için 5 üzerinden 2,3 yıldız
Kültür/Değerler için 5 üzerinden 2,4 yıldız
HAVAŞ hakkındaki sorular
- HAVAŞ şirketinde hastalık izni politikası nedir? Yılda kaç gün hastalık izni alınabiliyor?3 kişi yanıtladı
- HAVAŞ için yapılan iş görüşmesinde hangi sorular soruldu?2 kişi yanıtladı
- Bu şirketteki çalışma ortamı ve kültürü nasıl?2 kişi yanıtladı
- Kalacak yer veriliyor mu?2 kişi yanıtladı
- HAVAŞ firmasının CEOsuna vereceğiniz geliştirme tavsiyesi ne olurdu?2 kişi yanıtladı
- HAVAŞ şirketinde çalışma saatleri nasıl?Bir kişi yanıtladı
- Ben ilk sınavı geçtim 40 soru genel yetenek 80 soru yabancı dil mülakata davet edildim 25 dknın 20 d…Bir kişi yanıtladı
- HAVAŞ şirketinde tatil politikası nedir? Yılda kaç gün tatil yapılabiliyor?Bir kişi yanıtladı
- HAVAŞ şirketinde uzaktan çalışabiliyor musun?Bir kişi yanıtladı
- Havaşta mola saatleri nasıl kaç mola veriliyor? Molaya çıkartmamazlık yapıyorlar mı?Bir kişi yanıtladı
Learn about popular job titles at HAVAŞ
Pozisyona göre HAVAŞ Yorumları
HAVAŞ için konuma göre yorumlar
- Şirketler
- HAVAŞ