McDonald's

YardımseverlikDeğerlendirmeTarih
Aramayla eşleşen 20 yorum bulundu230.192 yoruma gözat

yetersiz haklar

Indeed'de öne çıkan yorum

Indeed tarafından seçilen en faydalı yorum
maaşlar gününde yatar. mesailer de yatar. maaşım yatmaz korkunuz olmasın. parmak sistemi ile çalışıyorlar. 7.5 saat çalışma yarım saat mola. o yarım saat mola asla yetmez. parmak bastığınız an molanız başlıyor ve yemeği o süre içinde hazırlayıp tuvalet ihtiyacınızı karşılamanız beklenir. su içecek vakti bulamadığım oldu. yol parası ve yemek parası yok. prim vermezler. Kasada kar marjı olan ürünü satmanı beklerler ama o primi de senede bir az bir şey ödeyerek veriyorlarmış. yemek de orada yeniyor asgari ücret. hergün fastfood sağlıklı değil. uzun süre çalışmayı düşünüyorsanız yemek kartı veren bir yer daha mantıklı. Geçici birkaç ay çalışmak için ideal. Mağaza yoğunluğuna göre de değişebilir. ben yoruldum. ve aldığım para yaptığım işe kıyasla beni tatmin etmedi.

maaşın zamanında yatar.

Eksi Yönleri

şapka takmak, rahatsız kot pantolon şartı, pantolonlarda cep yok telefon konmasın diye, sürekli ayaktasınız, boş durmak yok, boş durduğunuzda temizlik yaptırıyorlar, kot pantolonla yere çöküp temizlik yapmak hoş değil

ortam leş

burda 1 gün kalabilene helal olsun gerçekten saçma kuralları olan yer

Artı Yönleri

ya yemek parasını Verde duzgun yemek yiyelim

verme daha iyi
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Giren herkes hemen cıkıyor.

Çok yorucu bir iş buna ilaveten belki yarın 2 gram enerjim olur bi insan yüzü göreyim diye plan yaptığınızda mesaiye tutuluyorsunuz ve bu mesai 10-15 dk değil 2-3 saat süren bir mesai. Çalışan değişimi çok fazla çünkü girenlerin çoğu 2-3 gün çalışıp çıkıyor ve kalanlar da hemen müdürlük vs diye mcdonaldsta herkese verilen saçma sapan unvanın tribinden hiçbir işe yaramıyor. Kaldı ki mesailerinizden gelmesi gereken paranın geldiği de mechul. Bizim restorands bunun çok kulisi dönerdi müdürlerden biri mesaileri siliyor diye. MOLA 30 DK. ekip lideri veya müdür han hazretleri uygun görürse 2-3 dk sigara vs içip dönebilirsiniz. İstifa etmek istediğinizde duygu sömürüsü, manipülasyon her türlü entrika tek çatı altında.Yemek ücreti yok ordan yiyorsunuz çok sacma. Yemek ücreti olmalı o kadar sağlıksız yemeği bi insanın her gün mecbur yemesi çok kötü bir durum. Çok kötü bir yer restoran her yerde zordur ama ekip liderinin kaprisi, tek yemeğin MC olması, insan yerine konulmamak, istifana mırın kırın edilmesi, engelli çalışanlara zorbalık yapılması. Hepsini gördüm. Müdür olurum hayatta ulaşabileceğim maks merci bu diyorsanız tabiki buyrun çalışın. Ama amacınız harçlık çıkarmaksa bu saygısızlığı kendinzie asla yapmayın.

Eksi Yönleri

Biz aileyiz ayagına zorbalık, mc harici yemek olmaması, zorunlu ve büyük ihtimal parasi yatmayan mesai, kıdemlilerin kaprisi ve asla bi işe yaramamaları.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Yorucu ve Çok sorumluluk olan bir yer

Ben oraya ilk kabul edildiğim an çok ama çok sevinmiştim ama aklıma da şöyle düşünce yatıyordu neden bu kadar hızlı kabul edildiğimin düşüncesi oluşunca kafamda soru işaretleri oluşmuştu ama önemli olan benim nasıl ve nerde çalışıcağım ilgili değildi önemli olan benim nasıl ve ne şekilde hareket edebiliceğim ile alakalıydı. İyiki de başlamıştım ama neden ayrıldım kötü bir yanlışlık sonucu ayrıldım keşke o hatayı yapmasaydım ben o zaman devam ediyor olucaktım.. İzinsiz meyvesuyu alıp içmiştim müdürde bunu gördü tabi bende doğruyu söylemek zorunda kaldım ve işten çıkarılmıştım ama o ortamda bulunmayı çok sevmiştim keşke aklımı kullanıp onu yapmasaydım diyordum ve hala da diyorum Mcdonalds dan sonra burger King orda da gene aynı hatayı yapmıştım başka yerde asla öyle birşey yapmicam tab gıda ve Mcdonalds artık benim için bitmişti bakalım aklımı kullanırsam bu çalışma hayatımın daha da uzun olucağını ben düşünüyorum hadi bakalım inşallah öyle olur ve dikkatli olurum inşallah..

Çalışma saati az

Eksi Yönleri

Hep ayakta olunuluyor hiç dinlenemiyorduk.

Sadece insanı iyi kullanıyor

O kadar berbat çalışma sistemi ve yönetim biçimi var ki. Git temizlik şirketlerinde çalış ne bilim başka yerlerde çalış daha iyi. Sana gram değer vermiyor. Hasta hasta ziyaret var diyip seni çalıştırmaya çalışıyor. Ziyaret de ayrı bir olay zaten ne mola yapabiliyosun ne bişey. Habire şurayı temizle burayı topla normalde yapması gerekeni sadece ziyaret zamanı hatırlar. Daha ne anlatayım ki. Yemek desen zaten sorun mola yetersiz.

Eksi Yönleri

Saymakla bitmez işletme tamamıyla eksi yön
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Son çalıştığınız şirkete puan verin

Diğer kişilere yardım etmek için deneyiminizi paylaşın

Haftanin alti gunu ne denk gelirse

1 ay calistim. Mudurlerimin hepsi bir taneydi. Hepsinden Allah razi olsun. Fakat ekip icindeki bazi yetki sahipleri etki sahibi degillerdi. Iletisim ve nezaket hakkinda sinifta kalmis bazi insanlarla ayni alanda 8 saat gecirmek zorunda kalabilirsiniz. Calisanlar arasinda kafa biri bulursaniz onunla ayni bolgede calismak icin izin isteyin. Maas asgari ucret. Ayrica vardiyalarim genelde 3 oglenci 3 kapanis yazildi. Uyku duzeniniz varsa ona veda ederek girin.

Arkadas canlisi ekip arkadaslari

Eksi Yönleri

Nezaketsiz ve is kitleyen calisanlar

Sıkıcı ve yorucu

Aklı olan bu şirkette çalışmaz.Sizi köle gibi kullanıyorlar

Çok

McDonald's

Çalışma ve is ortamı oldukça eğlenceli ve keyiflidir.

Eksi Yönleri

Öğle molası yarım saat ve çay molası VS yok

İğrenç ortam

İnsanlar sürekli arkanızdan konuşuyor herkes her şeyi çok biliyormuş gibi konuşuyo yönetim iğrenç müşteriler iğrenç para güzel ama yorucu iş umursamaz ce kafqya takmazsanız yapılır iş
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

yorucu ve adaletsiz iş ortamı

5 ay bünyesinde bulunduğum şirket.. sadece asgari ücret veriyor. yol prim yok. o çalışma şartlarına yetersiz ve adaletsiz bir maaş. gereksiz kıskançlıklar ve yükselmek için elinden geleni yapan saygısız bir çok insan ile muhattap oldum. sizden yaşça büyük müdür sizin akranınızmış gibi sizinle kendince eğlenebileceğini zanneder. fütursuzca laflar edip imalarda bulunurlar. dedikoduyu çok severler. ekipten sarkan mı dersiniz yazan mı dersiniz.. ve bunları müdürlere defalarca anlatmanıza rağmen bir şey yapmazlar, eleman eksiği olduğu için bir şey yapamayız derler.molalar asla hak etmediğiniz seviyede yetersiz. 30 dk molanıza kartınızı ve parmağınızı basıp çıkar, banko önünde yemeğinizin yazılmasını beklersinz, yemeğinizi alıp ofis katına çıktığınızda (müşterilerle aynı alanda yemek yemek yasak!) molanızdan size kalan 15/20 dkdir. 5 dk geç kalsanız surat yaparlar, gereksiz agresif hareketlere maruz kalırsınız. kasa önü atıştırmalık satmanız için baskı yaparlar oların primini de size baskı yapan müdürleriniz alır... ilk iş deneyimimdi ve iyi kötü bir çok şey tecrübe edindim. aklıda soru işareti olan aradaşlara umarım yardımcı olabilmişimdir...
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Akıllı çalışırsanız hiç sorun yaşamazsınız

Mc Donalds şirketinde yaşkalışık 1 seneye yakın süredir çalıştım akıllı çalışırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız her iş yerinin kendine has çalışma kuralları vardır temiz ve düzenli çalışırsanız sizi sıkmazlar birde yorumlar çok abartılı sizden uçmanızı beklemezler sadece belirli bir tempoda çalışırsanız sizi tebrik bile ederler kendimden biliyorum arkadaş ortamı iyi ama fazla kendinizi anlatmayın yeri geldimi muhabbet edin çok samimi olmaya gerek yok. Vardiya sisteöime eğer sizi zorluyprsa amirinize söyleyip değişiklikler yapabilir bununla ilgili sorun yaşamadım.

Ücretsiz Yemek ve Maaş zamanında yatar

yok

Kesinlikle Kötü

Çalışırken araya korona girdi ne bi erzak aldık ne bir 1 tl verildi ne bisey çalışan olarak fesat insanlarla çalışmak ne kadar kotu hic bi sağlık sorunum yokken insanı deli etmeye çalışan sürekli manipülasyon ederek sizi haksız yere sokan biryer buyrunuz Vialand Mc Donalds insanları isten çıkarmaya çalışıp korkutarak ise gelmedi diye hukuk bürosuna giden bir yer ekmek parasiyla oynamak ne kadar ucuz ya hakkımı helal etmiyorum bırakın bir yerde yükselelim şu gençlerin bir önünü açalım dükkan sizin belki ama ekmek paramı da size emanet degil

Stres fesat insanlar

Eksi Yönleri

Bahane yoluyla isci cikarmak kredi karti verip açız diye borca sokup surundurmek
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Çok eğlenceli bi çalışma ortamı

Deneyin pişman olmasınız asla çok güzel bi çalışma

Ücretsiz yemek

Yemek puanları

Çalışma ortamı

Sürekli mesaiye kalındığından sosyal hayat bir kenara kalmaya başlıyor özellikle de okuyorsanız. Ekip içerisinde insanlar kaliteli ise keyifli zaman geçirilebiliyor. Yükselme işi mağazadan mağazaya değişiyor. Daha doğrusu restoran müdürünün keyfine bağlı olarak yükselebiliyorsunuz.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Üretken ve eğlencenin az olduğu bir ortam

Yoğun olduğu için zorluk çekilmektedir. Zor ortam.

YOK

ÇOK
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Samimi ve içten bir çalışma ortamı

Eğitim hayatımda öğrendiğim birçok şeyi uygulamalı olarak öğrenme şansım olmuştur.

Sıkıcı

Sıkıcı ve bunaltici mutfakta çalışmak çok zor sıcak bi taraftan

Ücretsiz yemek

üretken ve eğlenceli

üretken ve eğlenceli bir ortam. üretken ve eğlenceli

restoranim 2. ailem

vardiya arkadaslarimla aramizda cok iyi bir enerji vardi ve ne kadar yogun olursak olalim kimse bir birine ters bir bicimde yaklasmiyor her ani eglenerek geciriyorduk.

Artı Yönleri

ekip ici iletisim cok kuvvetli, musteriye ve calisanlara yapilan anketlerle surekli bir kalite olcumu var.

Uretken ve eğlenceli

Bayılıyorum hala çalışmak isterim fakat okul beni çok yoruyor o yüzden daha sakin bir iş arıyorum

Yemekler

Puanlar az
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?

Ekip Üyesi pozisyonu için daha fazla yorum

93 yorumun tümüne göz at

İstanbul konumundan daha fazla yorum

86 yorumun tümüne göz at

Burada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu merak mı ediyorsun?

McDonald's firmasında çalışmak ya da mülakata girmek hakkında bir soru sorun. Topluluğumuz cevap vermeye hazır.Soru Sor

Genel puanlama

230.192 yoruma göre