Ekip Üyesi için McDonald's Çalışan Yorumları
Aramayla eşleşen 93 yorum bulundu230.192 yoruma gözat
yetersiz haklar
ekip üyesi (Eski Çalışan) - istanbul'da - 7 Eylül 2023
Indeed'de öne çıkan yorum
Indeed tarafından seçilen en faydalı yorummaaşlar gününde yatar. mesailer de yatar. maaşım yatmaz korkunuz olmasın. parmak sistemi ile çalışıyorlar. 7.5 saat çalışma yarım saat mola. o yarım saat mola asla yetmez. parmak bastığınız an molanız başlıyor ve yemeği o süre içinde hazırlayıp tuvalet ihtiyacınızı karşılamanız beklenir. su içecek vakti bulamadığım oldu. yol parası ve yemek parası yok. prim vermezler. Kasada kar marjı olan ürünü satmanı beklerler ama o primi de senede bir az bir şey ödeyerek veriyorlarmış. yemek de orada yeniyor asgari ücret. hergün fastfood sağlıklı değil. uzun süre çalışmayı düşünüyorsanız yemek kartı veren bir yer daha mantıklı. Geçici birkaç ay çalışmak için ideal. Mağaza yoğunluğuna göre de değişebilir. ben yoruldum. ve aldığım para yaptığım işe kıyasla beni tatmin etmedi.
maaşın zamanında yatar.
Eksi Yönleri
şapka takmak, rahatsız kot pantolon şartı, pantolonlarda cep yok telefon konmasın diye, sürekli ayaktasınız, boş durmak yok, boş durduğunuzda temizlik yaptırıyorlar, kot pantolonla yere çöküp temizlik yapmak hoş değil
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Aç kalmadığınız sürece girilmemesi gereken bi yer
Ekip Üyesi (Eski Çalışan) - Kuşadası - 6 Ekim 2022
Vasıfsız insanların müdür olup size karşı egolarını tatmin ettiği bi yer. Adamcılık çok istemezlerse haketseniz bile müdür olamazsınız.
Ücretsiz yemek, part time
Müdürler
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Stres stres baskı ego savaşları
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Edirne - 18 Ağustos 2022
Maaş konusunda çok prensip var kesinlikle o konuda bir şüpheniz olmasın başka bir artı yönleri yok sadece stres
Verilen yemek yetersiz
İğrenç ortam
Ekip üyesi (Güncel Çalışan) - İstanbul - 20 Temmuz 2022
İnsanlar sürekli arkanızdan konuşuyor herkes her şeyi çok biliyormuş gibi konuşuyo yönetim iğrenç müşteriler iğrenç para güzel ama yorucu iş umursamaz ce kafqya takmazsanız yapılır iş
Nasıl Başladı Nasıl Bitti
Ekip Üyesi (Eski Çalışan) - Kayseri - 13 Haziran 2022
İşe İlk girdiğimde zaten bu işi biliyorum diye girmiştim.Önceden başka bir fast foodda çalışmıştım.İşe ilk girdiğim zaman Izgara eğitimi ve bir hafta sonrasına ise Kızartma eğitimi almıştım.İşi genel olarak biliyordum.Izgaradaysan bildiğin hammalsın tepsi yıka tepsi kağıtla yok onun eksiğini getir yok bunun eksiğini getir.Ketcabımı tamamla marulumu tamamla falan.Tepsi yıkanmadığı zaman tepsi neden yapılmadı.Eksim neden tamamlanmadı.Çok yoğun tempoda çalışıyordum.Herşeye yetişecek iki elim ve iki ayağım var.Eleman alıyorlar hemen kaçıyorlar.1 ay çalıştım ve bir giyim mağazasında çalışmaya başlıyacağım. Burdan tüm Kayseri Ekibine hakkımı helal ediyorum ama Gel Gelelim Restorant Hacı Müdüre... İnsana it gibi davranmalar.Gel Gel Sus Lan gibi ifadeler.Çabuk Çabuk gibi adamı kıstırmalar.Bunlar yapılacak şeyler değiller.İşten staj için istifa ettim.Zaten ben seni çıkaracaktım Kalbimdeki karşıma çıktı falan.İnsan gibi konuşmayı bilmeyen ama bizden çok iyi diksiyon ve terbiye bekleyen birisi.Aklınız varsa bak varsa Cadde de çalışmayın.İşe girerken ise 3-5 Mc Donald's çalışanına Aklın varsa bura son gireceğin yer olsun bak iyi düşün taşın.Burda it bile çalışılmaz diyorlardı.Harbiden çalışılmaz.O kadar özel sektörde aylarımı vererek çalıştım en mutsuz olarak yer ayrıldığım yer Kassseria Mc Donald's'tı.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
yorucu ve adaletsiz iş ortamı
ekip üyesi (Eski Çalışan) - ıstanbul - 11 Haziran 2022
5 ay bünyesinde bulunduğum şirket.. sadece asgari ücret veriyor. yol prim yok. o çalışma şartlarına yetersiz ve adaletsiz bir maaş. gereksiz kıskançlıklar ve yükselmek için elinden geleni yapan saygısız bir çok insan ile muhattap oldum. sizden yaşça büyük müdür sizin akranınızmış gibi sizinle kendince eğlenebileceğini zanneder. fütursuzca laflar edip imalarda bulunurlar. dedikoduyu çok severler. ekipten sarkan mı dersiniz yazan mı dersiniz.. ve bunları müdürlere defalarca anlatmanıza rağmen bir şey yapmazlar, eleman eksiği olduğu için bir şey yapamayız derler. molalar asla hak etmediğiniz seviyede yetersiz. 30 dk molanıza kartınızı ve parmağınızı basıp çıkar, banko önünde yemeğinizin yazılmasını beklersinz, yemeğinizi alıp ofis katına çıktığınızda (müşterilerle aynı alanda yemek yemek yasak!) molanızdan size kalan 15/20 dkdir. 5 dk geç kalsanız surat yaparlar, gereksiz agresif hareketlere maruz kalırsınız. kasa önü atıştırmalık satmanız için baskı yaparlar oların primini de size baskı yapan müdürleriniz alır... ilk iş deneyimimdi ve iyi kötü bir çok şey tecrübe edindim. aklıda soru işareti olan aradaşlara umarım yardımcı olabilmişimdir...
Stresli,yoğun,eğlenceli ortam
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Aydın - 5 Haziran 2022
10-11 ay boyunca part time çalıştım. Ortam güzel. Hijyen kurallarına mümkün olduğunca uyulmaya çalışılıyor. İşi öğretme bahanesiyle iş yaptıranlar da çok. Size tavsiyem kendinizi ezdirmeyin. Tekrar söylüyorum kendinizi ezdirmeyin,kuralları ezmeyin. Yardımlaşın,gülün,eğlenin ama hiçbir şekilde sizi kullanmalarına izin vermeyin. Yoksa çok sıkıntı yaşarsınız. Birisi bir iş yaparken bir şey isterse yapın. Yardımlaşın yani. Ama yok tuz getir patates gelecek öyledir böyledir rica edilmeyen,sizi ezmeye çalışan,kendisi bir şey yapmayanın dediğini yapmayın. Ücret meselesinde şöyle bir sıkıntı var. Part timelerde asgari ücret artınca 7.5 saat çalışırken 5e düşürdüler. Çift yevmiye zamanında erkenden çıkarıyorlar mesai verdirmemek için. Sigara parasına harçlığım çıksın diye çalışmak isterseniz geçin çalışın. Geçim için part asla çalışmayın. Full time olarak çalışabilirsiniz maaş sabit değildir. Fuller çalıştığı gün,partlar ise çalıştığı saat kadar ücret alır. Saatlik yanlış hatırlamıyorsam ortalama 21-22 TL falan. Partlar ortalama 1600-2600 arası,Fuller ise 4000-4600 arası falan alıyor tabiki de bunun altına üstüne göre değişiklik gösterebilir. Yoğunluğa bağlı. Pek fazla bir şey beklemeyin. Size nasıl davranılıyorsa siz de aynı ki şekil davranın. Emirci tip olmayın sevilmezsiniz. Geçin işinizi yapın sonrasında çıkın gidin evinize. Bu arada bu yazdıklarım restorandan restorana değişebilir beş parmağın beşi de bir değildir ama çoğunlukla böyledir.
30 dk mola, yemek, eğlenceli ortam
Eksi Yönleri
Mesai vermemek için erken çıkarmalar, dedikodu, müdürlerin gereksiz hareket ve egoları ve daha fazlası
McDonald's'ta çalışmak
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - İstanbul Anadolu - 21 Mayıs 2022
Arkadaşlar öncelikle McDonald's ta çalışmak çok güzel insanlar da sana sıcak kanlı davranıyorlar müdürler de öyle ben aşşağı yukarı 1.5 yıl çalıştım hiç pişman olmadım ama maaş asgari ücret ve bazen düşük yatırıyor lar hiç tam maaş almadım buzlukta 1 et 1 tavuk mu eksik bütün çalışanlara bölüyorlar kayıpları neyse onu mesai konusunda da çok az para veriliyor. Ve yol parası verilmiyor servis te yok ve öğle yemeği vakti yarım saat sadece McDonald's tan yemek yiyorsun ve mola yarım saat yemeği alman 10 dakika sürüyor rahat yani molan 20 dakika ama iş ortamı mükemmel 👌
Ücretsiz öğle yemeği
Eksi Yönleri
Yol parası verilmiyor servis zaten yok
İmkanı olan girmesin
Ekip Üyesi (Güncel Çalışan) - Samsun - 18 Temmuz 2021
Müdürlerin, sağlık raporu alarak işe gelmeyenlere ceza kesmek için "sakaldan 30 puan yazalım" dediği; mesai günlerinizin dışında gittiğinizde buraya gelmen yasak diye köpek muamelesi gördüğünüz; hayvan gibi sevkiyat taşıttırıp bir de üstüne "vasıfsız" eleman sıfatı kazandığınız; bayram günleri çift maaş olduğu için ekip üyelerinin saatinden önce çıkarıldığı ancak müdürlerin kendilerini 11-12 saat mesaide gösterdiği; haksızlığın ve saygısızlığın hat safhada olduğu bir işletme. İşe başladığınız ilk haftalarda size bunların hiçbirini yansıtmazlar ancak aradan geçen bir kaç haftadan sonra sizi de çalışan olarak değil köle olarak görürler.
Ücretsiz öğle yemeği
Eksi Yönleri
Saygısızlık, adaletsizlik, terbiyesizlik, torpil, yöneticilerin kafalarına göre koyduğu ve hak-adalet dengesini yerinden sarsacak kararlar
les gibi ortam
ekip üyesi (Güncel Çalışan) - Denizli - 13 Temmuz 2021
sadece kendi tuttukları elemanlara iyi davranıp geri kalanlara köpek çektiren, baştakilerin kendini allah sandığı bir ortam ve hoşuna gitmedikleri herhangi bir durumda sizin hayatınızla ilgilenmeyip bıktırma politikasıyla işten çıkmanızı sağlayan bir şirket. evlenmiyor veya askere gitmiyorsanız da tazminat işini unutun.
sayamayacağım kadar çok
Beden İşçisi
Ekip Üyesi (Eski Çalışan) - Kayseri - 12 Temmuz 2021
Evet yoğun tempolu çalışmak gerçekten keyifli fakat yöneticilerin 'iş disiplini' adı altında ekip ruhunu demoralize ettiği bir gerçektir. Baskıcı bir çalışma sistemi rahat olmayan bir iş ortamı söz konusudur. Mutfakta çalışırken sürekli - 19° 'den patates almaya gidiyordum. Elbette alacağım taşıyacağım bu benim işim demek isterdim fakat diyemediğim zamanlarım oldu regl dönemimdi ve soğuk odaya bir kaç gün için giremeyeceğimi söyledim açıklamamı da yaptığım halde bahane sunuyorsun deyip yine karnım ağrıya ağrıya çalıştım. Kasa önünde çalışan arkadaşlarım için belki bu tarz fiziksel problemler yoktur fakat onlara da yöneticiler (müdürler, restorant sahipleri) 'add on' yani yan ürün diye adlandırılan (soğan halkası, nugget, mc bites) yiyecekleri menü yanında sattırmak için psikolojik baskı kuruyorlar. Müdür olmak yükselmek vs basit şeyler ama yükselsen ne olur ki çalışan elemanla aranızda 200-400 maaş farkı ve ekip ruhu yaratmak adı altında bağırmak.Müdürleri hiyerarşik restorant sahiplerinin kapitalist çalışanların ise köle olduğu bir düzen söz konusu.
Artı Yönleri
Artı yönleri kısmına ücretsiz öğle yemeği yazmamı beklemeyeceksiniz sanırım 8 saat ayağınızın, kolunuzun ve beyninizin mahvolduğunu düşünürsek ödül maması oluyor bir nevi :))))
Yukarıda hepsini belirttim.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Akıllı çalışırsanız hiç sorun yaşamazsınız
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - istanbul'da - 31 Mart 2021
Mc Donalds şirketinde yaşkalışık 1 seneye yakın süredir çalıştım akıllı çalışırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız her iş yerinin kendine has çalışma kuralları vardır temiz ve düzenli çalışırsanız sizi sıkmazlar birde yorumlar çok abartılı sizden uçmanızı beklemezler sadece belirli bir tempoda çalışırsanız sizi tebrik bile ederler kendimden biliyorum arkadaş ortamı iyi ama fazla kendinizi anlatmayın yeri geldimi muhabbet edin çok samimi olmaya gerek yok. Vardiya sisteöime eğer sizi zorluyprsa amirinize söyleyip değişiklikler yapabilir bununla ilgili sorun yaşamadım.
Ücretsiz Yemek ve Maaş zamanında yatar
Kesinlikle Kötü
Ekip Uyesi (Eski Çalışan) - istanbulda - 16 Şubat 2021
Çalışırken araya korona girdi ne bi erzak aldık ne bir 1 tl verildi ne bisey çalışan olarak fesat insanlarla çalışmak ne kadar kotu hic bi sağlık sorunum yokken insanı deli etmeye çalışan sürekli manipülasyon ederek sizi haksız yere sokan biryer buyrunuz Vialand Mc Donalds insanları isten çıkarmaya çalışıp korkutarak ise gelmedi diye hukuk bürosuna giden bir yer ekmek parasiyla oynamak ne kadar ucuz ya hakkımı helal etmiyorum bırakın bir yerde yükselelim şu gençlerin bir önünü açalım dükkan sizin belki ama ekmek paramı da size emanet degil
Stres fesat insanlar
Eksi Yönleri
Bahane yoluyla isci cikarmak kredi karti verip açız diye borca sokup surundurmek
ekip üyesi (Eski Çalışan) - izmir - 6 Şubat 2021
hiç memnun olarak çalışmadım. ihtiyacım olmasa çalışmazdım da.
Eksi Yönleri
her gün fast food yemek zorundasın, dinlenme süreleri az, verilen maaş az, sınıfçılık üstün altı ezmesi durumu her daim yaşanmakta
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Tam anlamıyla REZALET bir yer!!!
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Ankara - 19 Kasım 2020
Mcdonald's, kişiyi kullanarak sadece ve sadece kendi çıkarlarını düşünen bir firma yani kimsenin umrunda değilsiniz ister ölün ister kalın ama sadece çalışın adamlar sadece bunu istiyo. Bunların dışında ekip arkadaşlarım çok iyiydi ve 1 müdürümü çok seviyordum. Kesinlikle kız-erkek ayırımı yapılıyor, kızlar restorant müdüründen ne isterse hoş bir şekikde karşılanıp istedikleri yerine getirilirken, erkeklerin istekleri "he tamam" deyip geçiliyor. Restorant içinde kesinlikle haksızlıklar çok fazla yeni gelen kişilere ilk başta 1, 2 hafta iyi davranıp sonrasında eşek muamelesi yapıyorlar.
Yok
Eksi Yönleri
Sinir hastası olmak isteyen girebilir.
Mc Donald’s
Ekip üyesi (Güncel Çalışan) - İzmir - 22 Ocak 2020
Yöneticilerin hepsi egolu kendini birşey sanıyorlar insana değer veren yok
Çalışma saati
Yok
İş kültürü
Ekip üyesi (Güncel Çalışan) - İzmir - 17 Aralık 2019
Genel düzensizlikten ötürü vardiya programı ekip üyesini zorluyor.
Rahat bir yer
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Türkiye - 29 Kasım 2019
Öğrencilik ile beraber çalışmak için Uygun
Saatleri esnek
Hareketli
Yol ve yemek masrafı oraya ait
Üniforma oraya ait ne giysem derdi oluşmuyor
Hayatınız yok
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Büyükçekmece Mimaroba - 23 Kasım 2019
Burdaki Allah'ın belası müdürler gece 4.30 da eve gidip sabah 12 de işte olmanızı beklerler 5 dakka geç kalınca işinden olursun diye tehdit etmeye başlarlar,yeni başladıysanız aynı anda 3 kişinin işini yaptırıp, yetisemeyince hızlan derler. Çalışana kesinlikle güven yoktur, pantolonların cebi dikilidir ve molada ki yemeğinizi kendiniz hazırlayamazssınız. Hijyen konusuna girersem bu yazı bitmez zaten. Çalışanlar genellikle kafa insanlar ama müdüre 7/24 yalama yapan ve size üstünlük taslayan karaktersizler de çok, özellikle Arzu hanım dediğimiz müdür yasak olduğu halde iş yerinde kızını ve yeğenini çalıştırıyordu ve kızı diğer calisanlara bunu bilerek tavırlı konuşuyordu. Müdürler sizi potansiyel itaatkar bir köle olarak görür ve buna uymazsanız hayatınızı cehenneme çevirirler. İş kazası geçirdikten sonra bıraktım zaten burayı, birdaha da uğramak nasip olmasın.
Öğle yemeği
Köle aramaları
Rezalet bir çalışma ortamı
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - İstanbul Anadolu - 18 Kasım 2019
İnsana değer verilmeyen sayılı şirketlerden biri olduğunu yaşadım ve gördüm. Zorunlu olarak sizi yemeğe cıkarırlar bu sabah 10 olur eğer açılışsanız ve akşama kadar köpek gibi çalışırsınız asla ve asla acımaları yok mavi gömlek giyipte kendini dev aynasında gören ama liseyi okumaya bile beyni yetmeyen vardiya müdürü adı altındaki yaşı en fazla 22 olan insanların salak salak emirlerini çekersiniz kolumu kızartma yaparken yaktım ve tek dedikleri biraz daha mc chıcken kızartırmısın oldu özellikle sabiha gökçen havalaanı dış hatlar rezalet bir restoran rezalet bir yönetim şekli seviyesiz elemanlar . Çok çok ihtiyacınız olsa bile gençleri sömüren bu pislik şirketten uzak durun derim .
Artı yönü yok
Saymakla bitmez
Berbattttt
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - Şekerpınar - 5 Kasım 2019
Gecenin 1 inde vardiyadan kovulabilirsiniz her yaptığınızda art niyet aranır müdürler müşteri önünde hakaret ederler elemanlarına hiç bir saygısı sevgisi yoktur orda elemanı bırakın bir hayvan kadar değeriniz yok ve sizi işten çıkarmak için sözlü taciz edip zorla istifa kağıdını imzalatırlar
UZAAAK DURUN.....
McDonald's şirketinde Ekip Üyesi
Tahmini maaş
6.101TRY ayda
Burada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu merak mı ediyorsun?
McDonald's firmasında çalışmak ya da mülakata girmek hakkında bir soru sorun. Topluluğumuz cevap vermeye hazır.Soru SorGenel puanlama
57.571
- McDonald's şirketinde terfi süreci nasıl ilerliyor?16 kişi yanıtladı
- Bu şirketteki standart bir gün nasıl geçiyor?15 kişi yanıtladı
- McDonald's hangi yan hakları sunuyor?13 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde evden çalışma politikası nasıl?12 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde iş görüşmesi yapacak birine hangi ipucu ve tavsiyeleri verirdin?10 kişi yanıtladı
- McDonald's, diş sağlığı sigortası sunuyor mu? Neleri kapsamaktadır?9 kişi yanıtladı
- McDonald's için yapılan iş görüşmesinde hangi sorular soruldu?9 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde tatil politikası nedir? Yılda kaç gün tatil yapılabiliyor?8 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde hangi sıklıkta zam yapılıyor?7 kişi yanıtladı
Pozisyona göre McDonald's Yorumları
McDonald's için konuma göre yorumlar
Learn about popular job titles at McDonald's
- Şirketler
- McDonald's