McDonald's için İş-Yaşam Dengesi hakkındaki yorumlar
Aramayla eşleşen 185 yorum bulundu230.192 yoruma gözat
Elbette şubeden şubeye değişir
Masaya servis yapıyordum (Eski Çalışan) - ıstanbul - 1 Ekim 2023
Indeed'de öne çıkan yorum
Indeed tarafından seçilen en faydalı yorumİşe basvurmayi düşündüğümde buradaki yorumlari okuyup baya tirsmistim ama o kadar da korkulacak bir sey olmadigini anladim. Calistigim subedeki vardiya mudurleri, restoran mudurleri gayet iyi insanlardi. Bu noktada asla zorluk yasatmadilar. Her isin zorlugu var arkadaslar, emin olun isinizi duzgun yaparsanız eger cok sorunlu bir müdürünüz yoksa size laf etmezler, Tebrik de ederler.
Artı Yönleri
Yemeginiz var, gayet doyurucu menüler var. Mesela (citir kova kofte kova)
Eksi Yönleri
Benim icin eksi yönü telefon kullanamamakti.
Beden İşçisi
Ekip Üyesi (Eski Çalışan) - Kayseri - 12 Temmuz 2021
Evet yoğun tempolu çalışmak gerçekten keyifli fakat yöneticilerin 'iş disiplini' adı altında ekip ruhunu demoralize ettiği bir gerçektir. Baskıcı bir çalışma sistemi rahat olmayan bir iş ortamı söz konusudur. Mutfakta çalışırken sürekli - 19° 'den patates almaya gidiyordum. Elbette alacağım taşıyacağım bu benim işim demek isterdim fakat diyemediğim zamanlarım oldu regl dönemimdi ve soğuk odaya bir kaç gün için giremeyeceğimi söyledim açıklamamı da yaptığım halde bahane sunuyorsun deyip yine karnım ağrıya ağrıya çalıştım. Kasa önünde çalışan arkadaşlarım için belki bu tarz fiziksel problemler yoktur fakat onlara da yöneticiler (müdürler, restorant sahipleri) 'add on' yani yan ürün diye adlandırılan (soğan halkası, nugget, mc bites) yiyecekleri menü yanında sattırmak için psikolojik baskı kuruyorlar. Müdür olmak yükselmek vs basit şeyler ama yükselsen ne olur ki çalışan elemanla aranızda 200-400 maaş farkı ve ekip ruhu yaratmak adı altında bağırmak.Müdürleri hiyerarşik restorant sahiplerinin kapitalist çalışanların ise köle olduğu bir düzen söz konusu.
Artı Yönleri
Artı yönleri kısmına ücretsiz öğle yemeği yazmamı beklemeyeceksiniz sanırım 8 saat ayağınızın, kolunuzun ve beyninizin mahvolduğunu düşünürsek ödül maması oluyor bir nevi :))))
Yukarıda hepsini belirttim.
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Çok berbat bir çalışma ortamı
Ekip lideri (Eski Çalışan) - Esenyurt - 10 Temmuz 2021
Müdürler desen sen kötüsün diyerek seni işten soğutuyorlar.Sürekli aynı ızgaradan patatesleri ben soğan halkalarını kullanıyorlar.Üretimde içeride böcekler çıkıyor onlarla hamburger satışı yapılıyor.Her gün ağır yükler.Ekip arkadaşları desen yardımcı olmuyor.Günü kurtarmanın peşinde, sürekli sana iş yaptırıyor. Milkshake ve sundae sütlerini sen dolduruyorsun.Ekip lideri olarak yapmaman gerekenleri yapıyorsun.İçecekleri doldurdum, patatesleri yerleştirdim,dondurma kasasından satış yaptım para kazandırdım,her gün tepsileri sildim, işkurluların olumsuz olduğu halde marmarapark mc donaldsa Melisa Öztürk’ü,Ece Demir’i ve Emre diye kişileri aldı.İşkuru arayıp durumu söylediğimde ise aile mahkemesine başvuracağım söylendi.Buna çözüm bulması yerine işkurda çalışan tuğba hanım ilgilenmedi benimle.İşkurlularda bilmiyorlar aynı zamanlarda girdiğim halde bana farklı muamele onlara farklı muamele yapıldı. Kasada açık çıkarmadığım halde bilmediğim halde biliyormuşum da yapmıyormuşum gibi davranıldı.
Yemek
Eksi Yönleri
Kötü muamele, kendinden alttakini ezme, bilmeyene öğretmeme, yeni gelenlere işkurlulara daha çok ilgi ve alaka
Sakın girmeyin
Ekip Eğitimcisi Adayı (Eski Çalışan) - İstanbul - 26 Mayıs 2021
Kesinlikle girmeyin!!! Size işten çıkmanız için mobbing yapılır. İftira atılır, Tazminat vermemek için ekmek paranızla oynarlar. Eleman kayırma dışlama çok primler ödenmez...Elemana değer verilmez
Hiç yok
Eksi Yönleri
Yol ücreti yok iftira eleman kayırma saymakla bitmez.
Yüksek tempolu ve stresli
Mc donalds (Eski Çalışan) - istanbul'da - 28 Nisan 2021
Tempo yüksek ve stresli.paket yoğunluğu aşırı fazla, prim sistemi var ama ödemeye gelince 1 aylık primin içerde bu da 2 ay yoğun tempoda çalışmana sebep oluyor haksızlık, emeğe saygısızlık ve enayilik. İşi bilen bu durumları farkediyor ve işi bırakıyor eleman sirkülasyonu fazla bundan dolayı yetişkinlerle değil çocuklarla çalışıyorlar ciro yüksek ama personeli asgari ücrete mahkum etmişler bi de vardiyalar kafalarına göre tavsiye edilir bir yanı yok izlenim çok kötü bu yüzden kurtardım kendimi hijyen yok eldiven kullanmıyorlar müdürler pasif bahşiş yok molaya bile çıkamıyosun v.s.sebep çok
Hiç yok
Çok fazla
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Eğlencesiz eşek gibi çalıştığın bir ortam
Türkiye’de çok kötü bir çalışma ortamı 30 dakika mola ve öğle yemeği sürekli hamburger sağlıksız şeyler
Eksi Yönleri
Hamal gibi çalıştığınız ve aldığınız ücrete değmeyen bir iş
Zorunda değilseniz tavsiye etmem
Vardiya Müdürü (Güncel Çalışan) - Ankara - 14 Nisan 2021
İnsanın hem fiziksel hem de zihinsel olarak bütün enerjisini sömüren, gencecik insanları hayattan bıkmış yaşlılara çeviren bir çalışma ortamı.
Ücretsiz öğle yemeği
Eksi Yönleri
Yüksek tempo, adaletsizlik, stres, iş ve yaşam dengesi sağlayamama, dedikodu, hak ettiğini alamamak
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Akıllı çalışırsanız hiç sorun yaşamazsınız
Ekip üyesi (Eski Çalışan) - istanbul'da - 31 Mart 2021
Mc Donalds şirketinde yaşkalışık 1 seneye yakın süredir çalıştım akıllı çalışırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız her iş yerinin kendine has çalışma kuralları vardır temiz ve düzenli çalışırsanız sizi sıkmazlar birde yorumlar çok abartılı sizden uçmanızı beklemezler sadece belirli bir tempoda çalışırsanız sizi tebrik bile ederler kendimden biliyorum arkadaş ortamı iyi ama fazla kendinizi anlatmayın yeri geldimi muhabbet edin çok samimi olmaya gerek yok. Vardiya sisteöime eğer sizi zorluyprsa amirinize söyleyip değişiklikler yapabilir bununla ilgili sorun yaşamadım.
Ücretsiz Yemek ve Maaş zamanında yatar
Kesinlikle Kötü
Ekip Uyesi (Eski Çalışan) - istanbulda - 16 Şubat 2021
Çalışırken araya korona girdi ne bi erzak aldık ne bir 1 tl verildi ne bisey çalışan olarak fesat insanlarla çalışmak ne kadar kotu hic bi sağlık sorunum yokken insanı deli etmeye çalışan sürekli manipülasyon ederek sizi haksız yere sokan biryer buyrunuz Vialand Mc Donalds insanları isten çıkarmaya çalışıp korkutarak ise gelmedi diye hukuk bürosuna giden bir yer ekmek parasiyla oynamak ne kadar ucuz ya hakkımı helal etmiyorum bırakın bir yerde yükselelim şu gençlerin bir önünü açalım dükkan sizin belki ama ekmek paramı da size emanet degil
Stres fesat insanlar
Eksi Yönleri
Bahane yoluyla isci cikarmak kredi karti verip açız diye borca sokup surundurmek
ekip üyesi (Eski Çalışan) - izmir - 6 Şubat 2021
hiç memnun olarak çalışmadım. ihtiyacım olmasa çalışmazdım da.
Eksi Yönleri
her gün fast food yemek zorundasın, dinlenme süreleri az, verilen maaş az, sınıfçılık üstün altı ezmesi durumu her daim yaşanmakta
Uretken eglenceli bir oratam
Bölüm müdürü (Eski Çalışan) - İstanbul - 15 Aralık 2020
Ilk gunum cok korkuyordum yapamam diye ama sonradan basarili bir yonetici oldum Prosödür ogrendim egitim takimi takimi olmayi basardik
Artı Yönleri
Arti yonleri cok yogunlukta calismak ekstra mola vermek
Bazen yemege cikartmiyorlar
berbat bir yer
MC donalds (Eski Çalışan) - Kayseri - 17 Kasım 2020
kimseye tavsiye etmem önüne gelen müdür berbat bir yer
ücretsiz öğle yemeği
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Esnek çalışma çok olanaklı değil
Vardiya Müdürü (Güncel Çalışan) - Ümraniye - 19 Ekim 2020
Ek iş yapmak için yardımcı olunmuyor. Aldığınız maaş yaptığınız işle doğru orantılı değil.
Yemek
Eksi Yönleri
Ek iş yapmak isteyen olursa önüne duvar dikiliyor.
Genel Bir Yönetim Sorunu Mevcut
Kasiyer (Eski Çalışan) - istanbul'da - 9 Ekim 2020
Öncelikle belki Mc Donald’s Türkiye yöneticilerinden herhangi birinin bunu okumasını istediğim için yazıyorum. Bir şeylere çeki düzen vermek , lokal yerleri yönetmek sizin elinizde. Restoranlar siz denetime gelmeden önce her şeyi mükemmel yapılıyor ve hatta habersiz geldiğinizde bile bir yerlerden haber alıp ona göre hazırlanıyor her şey fakat işin iç ve gerçek yüzü hiç açıcı değil. Saygılı nezih bir ortamdan çok hep rekabet ve önüne set koymaya çalışmak gibi insancıl davranışlardan uzak hareketler var. Birini müdürlüğe yükseltiyorsanız o insanın mekanın sahibi gibi davranmaması gerektiğini bilmesi gerekiyor ama tabi ki siz hayattan dersini nasibini almamış 18 yaşından küçük insanları müdür yaparsanız o da ego karmaşası yaşayacaktır. Kendini bilmeyen tipleri restoran 1. Ve 2. Müdürü yapmayın , bir bakarsınız adam vardiya saatinde çıkıp dolaşabiliyor dışarıda , randevularına katılabiliyor.Çalışanın fazla çalıştığı saatleri kesmeyin zaten yol yemek ücreti gibi masraflara girmiyorsunuz , gözü açık işini daha temiz iyi yapan elemanın şevkini kırıp ayrılmasına sebep olursunuz size kalan kadro kendi parasının sömürülmesine izin veren silik tipler olacaktır bu müşteriye bile yansır. İnsanın yüzüne bön bön bakan hayattan bir haber insan yerine akıllı insan görmek ister her müşteri.Yemek konusunda kendinizi çok geliştirmeniz gerekiyor , çalışan yemeklerinden bahsediyorum. Bir insan sizinle sürekli çalışıp her gün fast food yemek zorunda değil.İnsan sağlığına motivasyonuna zararlı durumlar bunlar. Arada başka yerlerden de yemek yeme olanağını tanıyın , ki doymak isteyip mekanınızdan -
Part-Time çalışma olanağı
Yazdıklarımda mevcut
Maaş !!!!
Kurye (Eski Çalışan) - istanbul'da - 5 Ekim 2020
Maaşlar ayın 5 in de akşama doğru yatar bazen de ayın 6 sı öğlen..Kurye sektörün de en az maaşı veren %100 askari ücrete tabi olan ölücü bir firma..Ayın 20 sin de avans yatar istersen.Avans 250Tl böyle pinti cimri üçün beşin hesabını yapan bir firma görmedim..Her maaşta devlet kesintisi derler eksik yatar maaşlar mesai ve adisyonlar hep gaz için..
Yok
Var
Sıkı tempolu iş
Yoğun tempolu bir iş enerjik olmanız lazım yorgunluk hep olacak alışık olmalısınız
30 dk yemek molası
Eksi Yönleri
Sigara için belli bir mola yok
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Kasiyerlikle ilgili deneyimim oldu yani deneyimsiz olanlari bile alıyolar simdi Allah var deneyimli ariyoruz demiyolar o yuzden basvuran vursun
En zor yanı da gece vardiyasinda olmak bütün günün pisliği gece dükkânı kapattiktan sonra oluyo
Deneyim kazandiriyo
Cok yoruyolar
Mükemmel
Vardiya müdürü (Eski Çalışan) - İzmir - 12 Haziran 2020
Yönetimi olsun,eğitimi , gelişimi,adaptasyon ve iş birliği harika.
Artı Yönleri
İş biriliği, grup çalışması.
Yoğun.
Appreciation and career advencement
Operations Manager (Eski Çalışan) - Izmir,Turkwy - 2 Haziran 2020
Be team player and work hard, McDonald's always give career advencement.
Provides you all you need to accomplish any job or duty from training to empover.
Totally fun
Guest Experience Manager (Eski Çalışan) - Istanbul - 19 Mart 2020
I was working with young people. It was definitely a very fun place. It has a hierarchical order and offers a fair working environment. I am happy to be working there, it really helped to improve myself.
İş güzel
Servis Elemanı (Güncel Çalışan) - Adana - 7 Mart 2020
İş güzel ama kendini ego tatmini yapıp bir halta yaramayan müdürlere kavga etmeniz olası iki kelimeyi bir araya zor getirecek beyin fakirleri müdür oluyor yağcı olun yukselin iş zor gece vardiyası stresli zor durumdaysan başlayın ise
Bu değerlendirme size yardımcı oldu mu?
Burada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu merak mı ediyorsun?
McDonald's firmasında çalışmak ya da mülakata girmek hakkında bir soru sorun. Topluluğumuz cevap vermeye hazır.Soru SorGenel puanlama
57.571
- McDonald's şirketinde terfi süreci nasıl ilerliyor?16 kişi yanıtladı
- Bu şirketteki standart bir gün nasıl geçiyor?15 kişi yanıtladı
- McDonald's hangi yan hakları sunuyor?13 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde evden çalışma politikası nasıl?12 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde iş görüşmesi yapacak birine hangi ipucu ve tavsiyeleri verirdin?10 kişi yanıtladı
- McDonald's, diş sağlığı sigortası sunuyor mu? Neleri kapsamaktadır?9 kişi yanıtladı
- McDonald's için yapılan iş görüşmesinde hangi sorular soruldu?9 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde tatil politikası nedir? Yılda kaç gün tatil yapılabiliyor?8 kişi yanıtladı
- McDonald's şirketinde hangi sıklıkta zam yapılıyor?7 kişi yanıtladı
Pozisyona göre McDonald's Yorumları
McDonald's için konuma göre yorumlar
Learn about popular job titles at McDonald's
- Şirketler
- McDonald's